Χρήση EFT στον αθλητισμό

Η ψυχική κατάσταση του αθλητή κλειδί για την απόδοση

Όπως κάθε αθλητής γνωρίζει, τα κλειδιά της επιτυχίας και των υψηλών επιδόσεων είναι: 

 • Η γνώση (του αθλήματος, των κανόνων, των μυστικών του)

 • Η άριστη σωματική κατάσταση, αλλά και

 • Η άριστη ψυχική κατάσταση!

Η ψυχολογική σας κατάσταση μπορεί να σας εκτοξεύσει ή να σας καταστρέψει, να σας βοηθήσει να επιτύχετε τους στόχους σας και να υπερβείτε τον εαυτό σας ή να σας κρατήσει σε επίπεδο απόδοσης χαμηλότερο από αυτό που μπορείτε να έχετε. Αν έχετε τις σωματικές προϋποθέσεις για καλές επιδόσεις σε κάποιο άθλημα ή σπορ, προπονείστε, γυμνάζεστε και τρέφεστε σωστά, τότε το μόνο που σας εμποδίζει να επιτύχετε υψηλές επιδόσεις είναι η ψυχική σας κατάταση. Αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα, σωματικοί περιορισμοί κίνησης που δεν έχουν οργανική αιτία, σας εμποδίζουν να αποδώσετε στο 100% των δυνατοτήτων σας. Φοβίες, ανησυχίες, ανασφάλειες, ιδίως όταν εκδηλώνονται αμέσως πριν τον αγώνα ή κατά τη διάρκεια αυτού, μπορούν όχι μόνο να σας στερήσουν μία καλή θέση και επίδοση, αλλά ακόμα μία αξιοπρεπή εμφάνιση!

Επίσης, όλοι οι αθλητές έχουν ζήσει «κακές» στιγμές. Συχνά αυτό συμβαίνει μετά από τραυματισμό (ακόμα και αν έχει επέλθει πλήρης σωματική αποκατάσταση) ή κάποια γεγονότα αρνητικά, όπως: ο χωρισμός από το σύντροφο, η απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου, η ήττα σε ένα σημαντικό τουρνουά ή η κακή απόδοση και τα λάθη σε έναν αγώνα (που μπορεί να προκάλεσαν ακόμα και την ήττα της ομάδας).

Το EFT σας δίνει τον τρόπο να ξεπεράσετε πολύ γρήγορα όλα τα ψυχικά σας εμπόδια για την επίτευξη των υψηλών επιδόσεων που θέλετε και να εκμεταλλευτείτε πλήρως τα φυσικά σας προσόντα και τη γνώση που ήδη έχετε για το άθλημα.

Φανταστείτε να μπορείτε να ξεπεράσετε λίγα λεπτά πριν από τον αγώνα το φόβο της ήττας, το σφίξιμο στο στομάχι σας ή τη στενοχώρια που δεν σας επιτρέπει να συγκεντρωθείτε. Σκεφτείτε πόσο καλύτεροι θα ήσασταν αν κάτι σας απελευθέρωνε άμεσα από δισταγμούς, φοβίες, ανησυχίες, αλλά και αρνητικά συναισθήματα που σας «κρατάνε» πίσω από αυτό που θέλετε και μπορείτε (σωματικά) να επιτύχετε.

 

Δείτε τις υπηρεσίες που προσφέρουμε για την προσωπική
σας ανάπτυξη και τη βελτίωση της απόδοσής σας στα σπορ


Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες

Πραγματικές ιστορίες

Οι πραγματικές ιστορίες αθλητών που χρησιμοποίησαν το EFT για να βελτιώσουν την απόδοσή του, είναι η καλύτερη απόδειξη για την αποτελεσματικότητα του EFT στον αθλητισμό και τα σπορ:

Το πάθημα μιας μεγάλης ομάδας, μάθημα για όλους μας...

Στενοχωριέμαι πολύ κάθε φορά που βλέπω μεγάλους αθλητές να αποδίδουν φτωχά, ενώ μία μέρα ή μία εβδομάδα πριν έκαναν τον κόσμο να παραμιλάει. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τον τελικό του Μουντομπάσκετ του 2006 στην Ιαπωνία, όπου η καλύτερη ομάδα στον κόσμο, η Ελληνική, «κατέθεσε τα όπλα» και δεν πάλεψε σχεδόν καθόλου για την πρώτη θέση.

Γιατί άραγε;

Μήπως ξαφνικά αυτοί οι εκπληκτικοί αθλητές ξέχασαν να παίζουν μπάσκετ; Πώς αυτά τα ταλαντούχα και γυμνασμένα παιδιά «βάρυναν» τόσο πολύ που δεν μπορούσαν να τρέξουν; Πώς αυτοί οι επαγγελματίες ξέχασαν μέσα σε δύο μέρες όλα αυτά που έκαναν όλο τον πλανήτη να παραμιλάει, όταν νίκησαν την ομάδα των Η.Π.Α., της χώρας που γέννησε το μπάσκετ;

Αυτό που συνέβη έχει συμβεί άπειρες φορές, συμβαίνει και θα συμβαίνει συχνά ακόμα και σε αθλητές παγκόσμιας εμβέλειας. Είναι αυτό που λέμε «κακή ψυχολογία»! Είναι η κακή ψυχολογία που όταν μας επηρεάζει, οι καλές επιδόσεις πάνε περίπατο και αυτό χειροτερεύει ακόμα περισσότερο αυτό που νιώθουμε, και πάει λέγοντας…

Φανταστείτε αυτούς τους εξαιρετικούς παίκτες να είχαν στη διάθεσή τους έναν εύκολο τρόπο:

 • να ξεπεράσουν κάθε φοβία τους για τον αγώνα, πριν αυτός αρχίσει,

 • να απαλλαγούν στη στιγμή από οποιοδήποτε αρνητικό συναίσθημα (αγωνία, φόβο, στενοχώρια) θα τους εμπόδιζε να παίξουν εξαιρετικά,

 • να αποφορτίσουν μέσα σε δευτερόλεπτα κάθε αρνητικό συναισθηματικό φορτίο που τους ταλαιπωρούσε στη διάρκεια του αγώνα, ιδίως μετά από αποτυχίες και άστοχες ενέργειες.

Το παρελθόν δεν αλλάζει. Η Εθνική μας έχασε αυτόν τον αγώνα, όπως πολλές ομάδες νικήθηκαν σε σημαντικούς αγώνες όλων των αθλημάτων, όπως πολλοί αθλητές (ακόμα και οι καλύτεροι πρωταθλητές) έχουν στιγμές κακής απόδοσης και γνωρίζουν την ήττα, ιδίως σε μεγάλες διοργανώσεις.

Το μέλλον όμως μπορεί να αλλάξει! Όλοι οι αθλητές έχουν μία μοναδική ευκαιρία να αποκτήσουν το εργαλείο που μπορεί να τους βγάζει από τις δύσκολες καταστάσεις σχεδόν στιγμιαία, να τους βοηθάει να βελτιώνουν συνεχώς την απόδοσή τους, να επανέρχονται πλήρως στην ενεργό δράση μετά από τραυματισμό ή αποχή και να γίνουν πρωταθλητές, αν αυτός είναι ο στόχος τους.

Το EFT "όπλο" του αθλητή υψηλών επιδόσεων

EFT σημαίνει, στην πραγματικότητα: χαλάρωση, ηρεμία, εξάλειψη φόβου, δυνατότητα αυτοσυγκέντρωσης και αυτοελέγχου, προετοιμασία για πραγματικά υψηλές επιδόσεις. Είναι γρήγορο, εύκολο και μπορεί ο αθλητής να το χρησιμοποιήσει σχεδόν οποτεδήποτε και οπουδήποτε, όπως:

 • λίγο πριν τον αγώνα ή την προσπάθεια,

 • κατά τη διάρκεια του αγώνα, για να εξαλείψει οποιοδήποτε αρνητικό συναίσθημα,

 • μετά τον αγώνα, για να ξεπεράσει στιγμιαία οποιαδήποτε απογοήτευση,

 • στις ιδιωτικές του στιγμές για να χαλαρώσει, να απαλλαγεί από τα "βάσανα" που τον ταλαιπωρούν και να προετοιμαστεί νοητικά για τις μεγάλες επιδόσεις που θα έρθουν.

Το EFT μπορεί πραγματικά να κάνει τον μικρό αθλητή μεγάλο και το μεγάλο αθλητή πρωταθλητή, να διατηρήσει τον πρωταθλητή στο βάθρο για πολλά χρόνια, αλλά και να ελαχιστοποιήσει το χρόνο επαναφοράς σε πλήρη απόδοση μετά από ατύχημα ή αποχή για οποιοδήποτε λόγο.

Αν είστε αθλητές, είναι το καλύτερο δώρο ζωής που μπορείτε να κάνετε στον εαυτό σας! Μπορείτε:

 • να το μάθετε εύκολα στα σεμινάριά μας (και φυσικά και ο προπονητής σας αν θέλει), ή με ατομική εκπαίδευση,

 • να δεχθείτε άμεση βοήθεια σε μία ή περισσότερες (συνήθως το πολύ τρεις) ατομικές συνεδρίες για να αυξήσετε ή να αποκαταστήσετε γρήγορα την απόδοσή σας, ιδίως αν πλησιάζει κάποιος μεγάλος αγώνας ή αθλητικό γεγονός,

 • να δεχθείτε ολοκληρωμένη βοήθεια με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα συμβουλευτικής ατομικής απόδοσης (personal performance coaching), που μπορούμε να σχεδιάσουμε μαζί με τον προπονητή σας.

Δείτε τις υπηρεσίες που προσφέρουμε για την προσωπική
σας ανάπτυξη και τη βελτίωση της απόδοσής σας στα σπορ


Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες

Δυο λόγια για τους προπονητές

Πίσω από έναν επιτυχημένο αθλητή, «κρύβονται» πάντα ένας ικανός προπονητής. Πίσω από έναν αποτυχημένο αθλητή, τι μπορεί να κρύβεται;

 • Ελλιπής προετοιμασία;

 • Κακή φυσική κατάσταση;

 • Άγχος;

 • Φόβος;

 • Πίστη ότι θα αποτύχει;

 • Πίστη ότι «δεν είναι τόσο καλός όσο οι άλλοι;….

Αν ο αθλητής σας ή η ομάδα σας δεν αποδίδει, παρόλο που υπάρχει η καλή φυσική κατάσταση και έχει γίνει σωστή προετοιμασία, τι μπορείτε να κάνετε για «εμψύχωση»; Μήπως οι φωνές, οι παροτρύνσεις και τα «μπράβο» δεν είναι αρκετά;

Με το EFT μπορείτε να βοηθήσετε άμεσα και γρήγορα τους αθλητές σας και τις ομάδες σας να φτάσουν εκεί που πρέπει: ψηλά. Όσο καλή προετοιμασία και αν κάνουν, όσο καλή διατροφή και εκγύμναση αν λάβουν, αν έχουν αρνητικά συναισθήματα ή/και αρνητικές σκέψεις, πολύ δύσκολα θα αποδώσουν καλά. Μειωμένη απόδοση όμως σημαίνει ότι κάποιος άλλος καλύτερος θα νικήσει! Και αυτό θα χειροτερέψει ακόμα περισσότερο στο μέλλον την ψυχολογία τους…

 • Χρησιμοποιήστε το EFT για να προετοιμάσετε ψυχολογικά τους αθλητές σας ώστε να αποδώσουν 100%.

 • Χρησιμοποιήστε το για να ξεπεράσουν γρήγορα τις αποτυχίες τους και να μην επηρεαστούν αρνητικά στη συνέχεια.

 • Βοηθήστε τους με το EFT να ξεπεράσουν τα προσωπικά τους προβλήματα και να εστιαστούν στο στόχο.

 • Βοηθήστε τους με αυτό να ξεπεράσουν αδικαιολόγητους δισταγμούς και φόβους και να μεγιστοποιήσουν τις επιδόσεις τους.

 • Αφαιρέστε τα εμπόδια που κάνουν τους αθλητές πρωταθλητές!

 • Χρησιμοποιήστε το στον εαυτό σας για να ξεπεράσετε τα δικά σας, προσωπικά εμπόδια και να στηρίξετε τον ίδιο σας τον εαυτό όταν περνάτε δύσκολες στιγμές ή σας επηρεάζει συναισθηματικά η μειωμένη απόδοση των αθλητών σας...

Μπορείτε να μάθετε το EFT σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα στα σεμινάριά μας ή σε ειδικά προγράμματα ατομικής εκπαίδευσης. Μπορούμε ακόμα να σχεδιάσουμε μαζί τον τρόπο που θα βοηθήσετε τους αθλητές σας με το EFT, ακόμα και να το εφαρμόσουμε μαζί για να επιτύχουμε μία ταχύτατη αύξηση της απόδοσης ή επαναφορά μετά από πτώση της απόδοσης των αθλητών σας.

 

Δείτε τις υπηρεσίες που προσφέρουμε για την προσωπική
ανάπτυξη του αθλητή και τη βελτίωση της απόδοσης στα σπορ


Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες

 

 

Αρχική σελίδα > Χρήσεις του EFT > Αθλητισμός