Ατομικές συνεδρίες με EFT

Στις ατομικές συνεδρίες ένας έμπειρος, πιστοποιημένος ειδικός του EFT μπορεί να σε βοηθήσει επιλυσεις άμεσα και αποτελεσματικά και με εξαιρετικά ποσοστά επιτυχίας ζητήματα όπως (ενδεικτικά):

  • EFT για έντονους φόβους και φοβίεςΦόβοι και φοβίες: κλειστοφοβία, υψοφοβία, αγοραφοβία, νοσοφοβία, ιατροφοβία, φοβία για έντομα ή ζώα, κ.λπ. Οι περισσότερες μεμονωμένες φοβίες μπορούν να ξεπεραστούν σε μία έως λίγες συνεδρίες. Σύνθετες, πολλαπλές ή γενικευμένες φοβίες μπορεί να χρειάζονται πολύ περισσότερη εργασία καθώς "κρύβουν" σημαντικά ζητήματα.

  • Προβλήματα σχέσεων: Συναισθηματικές εντάσεις στη σχέση, ανεξέλεγκτες αντιδράσεις, επίμονα προβληματικά αισθήματα, συναισθηματική προσκόλληση, συναισθηματικά μοτίβα που σχετίζονται με το παρελθόν, ερωτική απογοήτευση, άγχος απόρριψης ή εγκατάλειψης, κ.ά. Κάποια προβλήματα λύνονται ακόμα και σε δύο ή τρεις συνεδρίες, ενώ τα πιο σύνθετα ή επίμονα χρειάζονται περισσότερη εργασία.

  • Κρίσεις άγχους ή πανικού:Μεμονωμένες κρίσεις ή και καταστάσεις κρίσεων που έχουν διάρκεια, είναι ξεκάθαρα αποτέλεσμα απώθησης συναισθημάτων. Με το EFT μειώνεται το συσσωρευμένο συναισθηματικό φορτίο πολύ άμεσα, σε λίγες συνεδρίες και έτσι μπορεί να σταματήσουν οι κρίσεις, ωστόσο για μόνιμη απαλλαγή απαιτείται και η αλλαγή του τρόπου διαχείρισης των συναισθημάτων. Επίσης επιλύονται άμεσα οι έντονοι φόβοι και οι φοβίες που έχουν προκύψει ως αποτέλεσμα των κρίσεων, όπως αγοραφοβία, κλειστοφοβία, άγχος για επανάληψη της κρίσης, κ.ο.κ.

  • Ψυχοσωματικές ενοχλήσεις: στομαχόπονος, πονοκέφαλος και ημικρανία, ταχυκαρδία, αρυθμία, αναπνευστική δυσκολία, άσθμα, μυϊκοί πόνοι, πόνοι και ενοχλήσεις μετά από τραυματισμό και αποκατάσταση, ενοχλήσεις και πόνοι στα έντερα, στην μέση, στην πλάτη, κ.λπ. (ανεξάρτητα από τις οργανικές αιτίες που πρέπει να διευρευνηθούν και να αντιμετωπιστούν με ιατρικές πράξεις και αγωγές). Ο χρόνος απαλλαγής ποικίλλει ανάλογα με τις πτυχές που μπορεί να συνθέτουν το πρόβλημα, και δεν εξαρτάται και τόσο από το πόσο καιρό υφίσταται το πρόβλημα.

  • Προβληματικές συνήθειες, εθισμοί, εξαρτήσεις: Κάπνισμα, συναισθηματική υπερφαγία, κατανάλωση ουσιών, ψυχαναγκατικές συμπεριφορές, κ.ά. Το EFT βοηθάει στις συναισθηματικές συνιστώσες της συμπεριφοράς, αλλά και στον άμεσο αυτοέλεγχο και μείωση του craving (έντονη επιθυμία) όταν εμφανίζεται.

  • Επώδυνες και τραυματικές αναμνήσεις από: Ατύχημα, ερωτική απόρριψη, επαγγελματική αποτυχία, εγκατάλειψη, παλιά απώλεια αγαπημένου προσώπου κ.λπ. Μεμονωμένα τέτοια γεγονότα μπορούν να ξεπεραστούν σε μία έως λίγες συνεδρίες. Καταστάσεις που περιλαμβάνουν περισσότερα τέτοια γεγονότα μπορεί να χρειάζονται περισσότερη εργασία.

  • Προβλήματα μειωμένης ή μη επαρκούς απόδοσης: μειωμένη απόδοση στην εργασία, στο σεξ, σε σπορ και αθλητικές δραστηριότητες, άγχος ομιλίας σε κοινό, άγχος εξετάσεων (π.χ. για μαθητές και φοιτητές), άγχος εκτέλεσης μπροστά σε κοινό (stage anxiety), κ.λπ.

Άλλοτε αρκούν μία με δύο συνεδρίες, ενώ για πιο σύνθετες περιπτώσεις μπορεί να χρειαστούν περισσότερες συνεδρίες, ανάλογα με τις πτυχές του προβλήματος, ιδίως μάλιστα αν εμπεριέχουν προβλήματα της παιδικής ηλικίας ή σημαντικά "κεντρικά" ζητήματα (π.χ. προβλήματα βασικού δεσμού, απόρριψης ή εγκατάλειψης, προγραμματισμού καταστολής ή απώθησης συναισθημάτων, κ.λπ. που μπορούν να αντιμετωπιστούν με το EFT.). Πρόσθετη εργασία απαιτείται όταν υπάρχουν αντιστάσεις, θέματα ταυτότητας, εσωτερικές συγκρούσεις, κ.ά.

Να σημειωθεί ότι το EFT είναι κλινικά επιβεβαιωμένο ως αποτελεσματικό σε πολλά ζητήματα όπως τα παραπάνω, δηλαδή έχει αποδειχθεί με επιστημονικό τρόπο ότι λειτουργεί με πολύ άμεσα αποτελέσματα.

Επίσης, σημαντικό πλεονέκτημα χρήσης του EFT είναι η αποκάλυψη πληροφοριών για την πηγή και τις βάσεις του προβλήματος στο συναισθηματικό πεδίο. Επιτρέπει (και πολλές φορές το χρειαζόμαστε για την επίλυση) να εντοπίσουμε τις πραγματικές συναισθηματικές αιτίες και συνιστώσες (και βεβαίως και να τις αποφορτίσουμε μετά), πέραν της οποιασδήποτε εκλογίκευσης ή φαινομενικής αιτιολόγησης του προβλήματος. Συνεισφέρει δηλαδή και στην ουσιαστική αυτογνωσία του ατόμου, επιπλέον της αλλαγής και της θεραπείας!

Επιπλέον πλεονέκτημα είναι ότι μπορείς να συμμετέχεις ενεργά στη βελτίωση και εκτός συνεδρίας, σύμφωνα με τις οδηγίες που θα σου δοθούν. Μπορείς να βοηθήσεις τον εαυτό σου σε ένα βαθμό και μόνος σου, αναλόγως με το πρόβλημα, την στιγμή ακριβώς που εκδηλώνεται και όπου θα ήσουν αβοήθητος! Π.χ. όταν εκδηλώνεται κάποιος έντονος φόβος ή φοβία, μία κρίση άγχους ή πανικού, ένας έντονος ψυχοσωματικός πόνος όπως πονοκέφαλος, ημικρανία, κ.ά.

Οι ατομικές συνεδρίες γίνονται με συνάντηση αλλά και εξ αποστάσεως, μέσω βιντεοκλήσης (Zoom, Viber, WhatsApp, κ.ο.κ.), όπου και αν βρίσκεσαι εντός ή εκτός Ελλάδας, αρκεί να υπάρχει μία καλής ποιότητας σύνδεση με το διαδίκτυο. Σε περίπτωση ανάγκης μπορούν να γίνουν και μέσω τηλεφώνου.

Σημείωση: Το EFT δεν υποκαθιστά την ιατρική βοήθεια που μπορεί να είναι απαραίτητη σε σωματικά προβλήματα ή σοβαρές ψυχικές διαταραχές, παρόλο που μπορεί οι επεμβάσεις με EFT να συνεισφέρουν ουσιαστικά στην ίαση σε πάρα πολλές περιπτώσεις.


Επικοινώνησε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού


Διάβασε εδώ τις απαντήσεις στις απορίες σας για τις συνεδρίες

 

Αρχική σελίδα > Υπηρεσίες > Ατομικές συνεδρίες