Οι Τεχνικές Συναισθηματικής Απελευθέρωσης (EFT) στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και το Διαδίκτυο

Το EFT γνωρίζει όλο και περισσότερη δημοσιότητα και αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο! Το ότι έχει τόσο γρήγορα αποτελέσματα, ακόμα και σε σοβαρές περιπτώσεις, με τόσο απλό τρόπο, εντυπωσιάζει και πείθει ακόμα και τους πιο δύσπιστους, ακόμα και "παραδοσιακούς" επιστήμονες, γιατρούς, ακαδημαϊκούς.

Είναι φυσικό λοιπόν να προκαλεί όλο και πιο πολύ το ενδιαφέρον των μέσων μαζικής ενημέρωσης και των δημοσιογράφων. Εδώ βλέπουμε μερικές μόνο περιπτώσεις αναφοράς του EFT στα μέσα.

Η Dr. Peta Stapleton μιλάει σε κανάλι στην Αυστραλία για το πόσο καλό είναι το EFT για το σταμάτημα της έντονης λαχτάρας  για φαγητό (food craving) (2017)

Στο σύντομο ρεπορτάζ βλέπουμε τα αποτελέσματα της εργασίας της Dr. Peta Sapleton από το Bond University της Αυστραλίας σχετικά με τη χρήση του EFT για σταμάτημα της αφύσικης, έντονης επιθυμίας για φαγητό (food craving), και πώς αυτό βοηθάει στη μείωση του φαγητού και του περιττού σωματικού βάρους. Επίσης, για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκαν σύγχρονες τεχνικές απεικόνισης λειτουργιών του εγκεφάλου (fMRI) που δείχνουν πώς επιδρά το EFT στον εγκέφαλο! Δείτε και την παρουσίαση της εργασίας στο Bond University στη σελίδα:

 https://bond.edu.au/news/49213/world-first-brain-scan-research-shows-tapping-effective-combating-food-cravings

 

Ο καθηγητής Tony Stewart μιλάει στο BBC για τη θεραπεία κατάθλιψης με το EFT (2014)

Στο ρεπορτάζ ο καθηγητής Tony Stewar αναφέρει πώς, σε μία πιλοτική εφαρμογή του EFT σε 36 ασθενείς με διαταραχή κατάθλιψης, όλοι εκτός από έναν παρουσίασαν βελτίωση.

 

Μία γυναίκα μιλάει στο BBC για το πώς ξεπέρασε την Μυαλγική Εγκεφαλομυελίτιδα με το EFT (2008)

Στο ρεπορτάζ αυτό του BBC, μία γυναίκα, πρώην χορεύτρια και δασκάλα χορού, μιλάει για την εμπειρία της με το EFT και πώς τη βοήθησε να θεραπεύσει την ασθένειά της (μυαλγική εγκεφαλομυελίτιδα).

 

 

Αρχική σελίδα > Γνωριμία με το EFT > To EFT στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης