Πώς το EFT βοήθησε τον Πατ Έιχερν να αυξήσει την απόδοσή του στο μπέιζμπολ

Η ιστορία του Αυστραλού Πατ Έιχερν (Pat Ahearne) είναι άλλη μία περίπτωση εφαρμογής του EFT για την επίτευξη υψηλών επιδόσεων από επαγγελματίες αθλητές. Ο Πατ είναι πίτσερ (pitcher) στο μπέιζμπολ, στην πρώτη κατηγορία της Αυστραλίας, και το EFT τον βοήθησε όχι μόνο να βελτιώσει δραματικά τις επιδόσεις του, αλλά και να τις διατηρήσει, ακόμα και σε δύσκολες στιγμές.

Τον Πατ ανέλαβε ως σύμβουλος ατομικής απόδοσης ο Στηβ Γουέλς (Steve Wells), ψυχολόγος από την Αυστραλία ο οποίος χρησιμοποιεί το EFT με μεγάλη επιτυχία εδώ και πολλά χρόνια χρόνια για την βελτίωση απόδοσης των πελατών του και διδάσκει σχετικές μεθόδους ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο (δείτε εδώ τον ιστότοπο του Στηβ Γουέλς).

Επιστολή του Πατ Έιχερν

Πατ Έιχερν

26 Μαρτίου 1999

Όπως μπορεί να σας πει οποιοσδήποτε αθλητής, η διαφορά ανάμεσα σε έναν μέτριο αθλητή και έναν κορυφαίο μπορεί να είναι πολύ περισσότερο ψυχική, παρά σωματική. Στην προσπάθεια να επιτύχω ψυχική κατάσταση του ίδιου επιπέδου με τη σωματική μου, γνώρισα το EFT από τον Στηβ Γουέλς, έναν ψυχολόγο από το Περθ της Αυστραλίας. Πριν συνεργαστώ με τον Στηβ, ήμουν σε θέση να αποδίδω καλά στις προπονήσεις και σε κάποιες στιγμές των αγώνων, αλλά ήθελα να φτάνω την καλή μου απόδοση συχνότερα και στις πιο δύσκολες καταστάσεις.

Δουλέψαμε με τον Στηβ, χρησιμοποιώντας EFT για να μειώσουμε ή και να εξαλείψουμε τελείως τα ψυχολογικά και συναισθηματικά εμπόδια που με κρατούσαν από το να αποδίδω συνεχώς κορυφαία, ως πίτσερ. Τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά. Είχα περισσότερη σταθερότητα στην απόδοσή μου, καλύτερο έλεγχο των βολών μου και το κατάφερνα αυτό σε σημαντικούς αγώνες, με λιγότερη διανοητική προσπάθεια. Αυτό φαίνεται καθαρά με αριθμούς, αν συγκρίνετε τα στατιστικά μου στην Αυστραλιανή Λίγκα του Μπέιζμπολ τις χρονιές 1998 και 1999, πριν και μετά τη χρήση του EFT:

 

Στατιστικός Δείκτης

Πριν το EFT

Μετά το EFT

Ρεκόρ νίκης-ήττας

4-2

3-1

Γύροι του πίτσερ

46

41,3

Χαμένα κτυπήματα

43

15

Κερδισμένοι γύροι

17

4

Βάσεις που παραχωρήθηκαν

18

7

Αρ. στράικ άουτ

35

37

Μέσος όρος κερδισμένων γύρων

3,33

0,87

 

Στο EFT βρήκα το ψυχικό βοήθημα που ανεβάζει έναν αθλητή από τη μετριότητα στην κορυφή. Χρησιμοποίησα τις τεχνικές για να κερδίσω τον τίτλο του πιο πολύτιμου παίκτη του Περθ Χιτ και του πίτσερ της χρονιάς στην Αυστραλιανή Λίγκα του Μπέιζμπολ.

Έχω τόσο εντυπωσιαστεί από την αποτελεσματικότητα του EFT, που το έχω κάνει βασικό μέρος της προετοιμασίας μου, όπως το τρέξιμο και τα βάρη. Σίγουρα ο τίτλος "Τεχνικές Συναισθηματικής Απελευθέρωσης" του ταιριάζει.

Ευχαριστώ.

Πατ Έιχερν

Η συνέχεια της ιστορίας

Η υψηλή απόδοση του Πατ Έιχερν τον έφερε στις Η.Π.Α., και από μία αγροτική Αυστραλιανή ομάδα βρέθηκε τελικά να παίζει στην επαγγελματική ομάδα των Σιάτλ Μάρινερς. Ο Στηβ Γουέλς συνέχισε να βοηθάει τον Πατ μέσω τηλεφώνου, αφού ο τελευταίος έφυγε από την Αυστραλία όταν τελείωσε η σεζόν. Ο Πατ έπαιξε αρχικά στο Μπριτζπορτ, στην Ατλαντική Λίγκα και 6 μόνο παιχνίδια ήταν αρκετά για να τον φέρουν στους Σιάτλ Μάρινερς, καθώς είχε 6 νίκες και 0 ήττες!

Πατ Έιχερν χρησιμοποιεί πλέον ο ίδιος το EFT για να βοηθήσει άλλους να αυξήσουν τη δική τους απόδοση, στον αθλητισμό και αλλού!

 

Απαγορεύεται αυστηρά οποιαδήποτε αντιγραφή μέρους ή όλου του παραπάνω κειμένου για χρήση στο διαδίκτυο, σε μέσα μαζικής επικοινωνίας, άρθρα, σεμινάρια ή οποιασδήποτε μορφής επικοινωνίας με το κοινό εκτός αν έχει δοθεί γραπτή άδεια από το συγγραφέα και το μεταφραστή.

 

Αρχική σελίδαΓνωριμία με το EFT > Επώνυμες μαρτυρίες > Pat Ahearne