Συνέντευξη με την Rachel Cobb – Ιούνιος 2012

Η Marie Holliday, Εκπαιδεύτρια Εκπαιδευτών του AAMET από την Ισπανία, πήρε συνέντευξη από την παγκοσμίου φήμης υψίφωνο (σοπράνο)  Rachel Cobb και πώς χρησιμοποιεί το EFT εδώ και πολλά χρόνια.

 

1) Marie : Rachel, είσαι μία υψίφωνος αναγνωρισμένη από κριτικούς σε Η.Π.Α. και Ευρώπη και με διεθνή φήμη. Πότε άρχισες να τραγουδάς;

Rachel: Άρχισα να παίρνω μαθήματα όταν ήμουν 14. Πάντα ήξερα ότι θέλω να τραγουδάω, αλλά δεν ήξερα ότι ήθελα να γίνω τραγουδίστρια όπερας μέχρι που άρχισα να μαθαίνω μουσική κλασική και όπερας μέσω των μαθημάτων φωνητικής. Πάντα ήθελα να γίνω ηθοποιός και τραγουδίστρια και η όπερα ταίριαξε τέλεια με αυτό που απολάμβανα να κάνω.

2) Marie: Ποιες είναι οι σημαντικές στιγμές στην καριέρα σου;

Rachel: Το να τραγουδάς στην Glyndebourne Opera σε μία περίφημη νέα παραγωγή του “Turn of the Screw” το 2006 ήταν καταπληκτικό, καθώς το Glyndebourne στο Surrey (Ην. Βασίλειο) είναι αναγνωρισμένο παγκοσμίως ως ένα από τα σπουδαιότερα κτίρια όπερας στον κόσμο.

3) Marie: Ως πρώτη υψίφωνος σε πολλές διάσημες όπερες, έχεις κάποια αγαπημένη και γιατί;

Rachel: Έχω πολλές αγαπημένες, αλλά όταν τραγούδησα ως Donna Anna στο Don Giovanni  ήταν το πιο ευχάριστο για μένα, καθώς ταίριαξε τόσο καλά στη φωνή μου.

4) Marie: Ως πολυάσχολη μαμά με ένα νέο μωρό, πρέπει να ασκείσαι φωνητικά κάθε μέρα;

Rachel: Προσπαθώ, και δεν το πετυχαίνω πάντα, αλλά σίγουρα κρατώ τη φωνή μου σε φόρμα. Μάλιστα, νομίζω ότι τώρα τραγουδώ καλύτερα από ποτέ.

5) Marie: Έχεις  χρησιμοποιήσει το Emotional Freedom Techniques. Πες μας, πώς ανακάλυψες το EFT;

Rachel: Ήταν τόσο παλιά που δεν θυμάμαι ποιος με παρέσυρε, αλλά πρέπει να ξεκίνησα κάπου το 2002.

6) Marie:  Για ποια πράγματα χρησιμοποιείς το EFT προσωπικά;

Rachel: Το έχω χρησιμοποιήσει για τόοοοοσα πολλά πράγματα… για βοήθεια στον οραματισμό, για επαναλαμβανόμενες κακές σκέψεις και μοτίβα σκέψης, για να αποδέχομαι τον εαυτό μου για αυτό που είμαι (αντί για το μέγεθος ρούχου που φοράω), για να με βοηθάει να μαθαίνω νέες φωνητικές τεχνικές γρηγορότερα... Πιθανότατα το έχω χρησιμοποιήσει για 100 διαφορετικά πράγματα. Έχω βοηθήσει επίσης  με το EFT ΠΟΛΛΟΥΣ μαθητές και φίλους για φόβο έκθεσης στη σκηνή, καθώς και για διάφορα άλλα πράγματα--ακόμα και πληγωμένες καρδιές και φόβο πτήσης!".

7) Marie: Βρίσκεις ότι το EFT λειτουργεί για σένα;

Rachel: Λειτουργεί!

8) Marie: Έχεις χρησιμοποιήσει το EFT με κάποιες νεαρές φωνές, θα ήθελες να μας πεις κάτι για αυτό;

Rachel: Το χρησιμοποιώ πιο συχνά για να βοηθήσω τους ανθρώπους να ξεπεράσουν τον τρόμο της σκηνής, στις δοκιμαστικές ακροάσεις (οντισιόν). Δουλεύει πραγματικά πολύ καλά για αυτό. Πρώτα τους μιλώ σχετικά με το τι γίνεται στο κεφάλι τους κατά τη διάρκεια της οντισιόν που οδηγεί στην τρομάρα… συχνά είναι κάποια παραλλαγή του να μην είναι κάποιος αρκετά καλός, ή τόσο καλός όσο οι άλλοι… και πρώτα το συζητάμε — πάντα τους λέω ότι δεν έχει σημασία πόσο καλός είσαι! Πρέπει απλώς να είσαι όσο καλύτερος μπορείς. Ο «καλύτερος τραγουδιστής» δεν παίρνει πάντα το ρόλο, στην πραγματικότητα αυτό συμβαίνει σπάνια! Δεν έχεις καμία απολύτως ιδέα του τι μπορεί να ψάχνουν — μπορεί να είναι ένα βλέμμα, μπορεί να είναι ένα ύψος ή ένα ταιριαστό βλέμμα αυτό που ψάχνουν, αν ο συμπληρωματικός πρώτος ρόλος έχει ήδη καλυφθεί. Μπορεί να είναι κάποιος που έχει αυτό το ένα σπάνιο χαρακτηριστικό που έχεις εσύ — οπότε το να είσαι ο καλύτερος δεν σε βοηθάει καν. Το να είσαι εσύ είτε θα σου δώσει τη δουλειά, είτε όχι γιατί ψάχνουν για κάποιον άλλο, οπότε δεν χρειάζεται υπερβολική ανησυχία! Μετά συζητάμε κάποιες άλλες πτυχές και μετά κάνουμε EFT μέχρι που το «10» γίνεται «1» (ξέρεις τι εννοώ!). Συνήθως συμβαίνει πολύ γρήγορα.

9) Marie: Θα χρησιμοποιείς το EFT με το μωρό σου;

Rachel: Το έχω ήδη χρησιμοποιήσει για αυτόν για πολλών ειδών προβλήματα και είδα ότι δουλεύει, αν και όχι τόσο γρήγορα όσο θα ήθελα. Διαπίστωσα κάτι σήμερα σχετικά με το ότι χρειάζεται να κάνεις EFT πρώτα στον εαυτό σου, αν πρόκειται να το κάνεις για κάποιον πολύ δικό σου άνθρωπο, οπότε θα το δοκιμάσω έτσι την επόμενη φορά.

10) Marie: Έχεις προγραμματίσει κάτι για παραστάσεις όπερας στο μέλλον;

Rachel: Μόλις επιστρέφω στον κόσμο της όπερας μετά από παραμονή ενός έτους στο σπίτι, με το μωρό μου. Έχω κάποια κονσέρτα προγραμματισμένα και κάποια συμβόλαια προς υπογραφή οπότε δεν μπορώ ακόμα να μιλήσω! Είμαι ενθουσιασμένη για το μέλλον του τραγουδιού μου! Μείνετε συντονισμένοι!

Marie: Rachel, σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου, από το πολυάσχολο πρόγραμμα σου, για το ότι μοιράστηκες μαζί μας πώς χρησιμοποιείς το EFT στην καθημερινή σου ζωή και αν κάποιος θέλει περισσότερες πληροφορίες, ας επισκεφτεί τον ιστοχώρο της Rachel .

 

Marie E. Holliday
AAMET Trainer of Trainers & AAMET Training Team Director
Web site: www.eftspain.com
Email: eftspain@yahoo.com

 

Μετάφραση-προσαρμογή στην Ελληνική γλώσσα κατόπιν ρητής αδείας του συγγραφέα:

Υπάτιος Βαρελάς
EFT Coach & Trainer (EFTCert-I, CP.AMT, AAMET EFT Level 3, EFT-ADV)
NLP Master Practitioner, Master Life Coach
Ιδρυτής www.eft.gr, www.eft-help.com, www.change.gr
Email: info@eft.gr - info@change.gr

 

Πρωτότυπο κείμενο: http://www.eftspain.com/interviews.html

Απαγορεύεται αυστηρά οποιαδήποτε αντιγραφή μέρους ή όλου του παραπάνω κειμένου για χρήση στο διαδίκτυο, σε μέσα μαζικής επικοινωνίας, άρθρα, σεμινάρια ή οποιασδήποτε μορφής επικοινωνίας με το κοινό εκτός αν έχει δοθεί γραπτή άδεια από το συγγραφέα Marie E. Holliday (κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων πρωτότυπου κειμένου) και το μεταφραστή Υπάτιο Βαρελά (κάτοχος πνευματικών δικαιωμάτων για τη μετάφραση).

 

Αρχική σελίδα > Γνωριμία με το EFΤ > Επώνυμες μαρτυρίες > Rachel Cobb