Αρχική σελίδα > Χρήσεις του EFT > Πωλήσεις

 
 

Η χρήση του EFT στις πωλήσεις

Η πώληση δεν είναι τυχαία η Νο 1 δραστηριότητα του ανθρώπινου γένους: Όλοι μας χρειάζεται κάποια στιγμή να πουλήσουμε (μεταφορικά ή κυριολεκτικά) αγαθά, υπηρεσίες, γνώσεις, ελπίδα, τον εαυτό μας τον ίδιο. Εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον κόσμο πουλάνε αγαθά και υπηρεσίες για να ζήσουν.

Η πώληση είναι μία από τι πιο παλιές δραστηριότητες του ανθρώπου, αλλά και από τις πιο προβληματικές και δύσκολες! Εκατοντάδες διαφορετικά βιβλία για πωλήσεις, δεκάδες σεμινάρια πωλήσεων, καθημερινά άρθρα στον τύπο προσπαθούν να μας βοηθήσουν να πουλάμε καλύτερα, περισσότερα, με λιγότερο κόπο, να αποκτήσουμε τη φιλοσοφία του πωλητή και τη νοοτροπία του νικητή στις πωλήσεις.

Σίγουρα η πώληση είναι τέχνη και έχει τα μυστικά της, αυτά που αν δεν γνωρίζετε θα δυσκολευτείτε ή και θα αποτύχετε εντελώς. Αυτά όμως μαθαίνονται, ακόμα και από μερικά βιβλία που θα διαβάσετε και μπορείτε να εφαρμόσετε στη συνέχεια, μέχρι να γίνετε ικανοί.

Το EFT μπορεί σας βοηθήσει να ξεπεράσετε όλα τα συναισθηματικά σας εμπόδια στο δρόμο προς την επίτευξη υψηλής ικανότητας πωλήσεων. Ακόμα και αν ξέρετε όλα τα μυστικά των πωλήσεων, πιθανώς να υποφέρετε σε κάποιο βαθμό από ένα ή περισσότερα αρνητικά συναισθήματα ή πεποιθήσεις και σκέψεις, που μπορεί να σας εμποδίζουν να επιτύχετε απόδοση 100% (και σας περιορίζουν στο 30% ή στο 20%).

Το EFT είναι μία από τις ελάχιστες μεθόδους που επιτυγχάνει άμεση, δραματική μείωση των αρνητικών συναισθημάτων και αυτο-περιορισμών που μας εμποδίζουν να εκμεταλλευτούμε το 100% των δυνατοτήτων μας και να γίνουμε εξαιρετικά αποτελεσματικοί στις πωλήσεις.


Δείτε τις υπηρεσίες που προσφέρουμε για την προσωπική
σας ανάπτυξη και τη βελτίωσή σας στις πωλήσεις


Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες

Συναισθηματικά εμπόδια και αυτοπεριορισμοί στις πωλήσεις

Νέοι αλλά και πεπειραμένοι πωλητές (και γενικά άνθρωποι που οι επαγγελματικές τους δραστηριότητες περιλαμβάνουν πωλήσεις), συχνά:

 • Φοβούνται την αποτυχία, τις συνέπειές της, το "τι θα πουν οι άλλοι" αν συμβεί. Σε ακραίες περιπτώσεις, φαντάζονται την αποτυχία ως τη συντέλεια του κόσμου.

 • Φοβούνται υποσυνείδητα ή νιώθουν ανασφάλεια με την ιδέα της μεγάλης επιτυχίας στις πωλήσεις και των πολλών χρημάτων που μπορεί να φέρει. Κάποιοι νιώθουν ακόμα και ανάξιοι για την επιτυχία αυτή και τον πλούτο που αποφέρει. Άλλοι απεχθάνονται τα πολλά χρήματα, διότι έχουν μάθει από μικρά παιδιά ότι το χρήμα είναι "βρώμικο", ότι οι πλούσιοι "πατούν επί πτωμάτων", κ.λ.π.

 • Αμφιβάλλουν για τις ικανότητές τους και ανησυχούν μήπως δεν είναι επαρκείς.

 • Δυσκολεύονται να προσεγγίσουν νέους πελάτες, να καλέσουν κάποιον άγνωστο στο τηλέφωνο, να ξεκινήσουν μία παραγωγική συνομιλία με αγνώστους, να παρουσιάσουν τον εαυτό τους και αυτά που προσφέρουν σε ανθρώπους που μόλις γνώρισαν.

 • "Βαριούνται" να προσεγγίσουν νέους πελάτες ή να προσπαθήσουν να πουλήσουν ξανά σε παλιούς πελάτες τους.

 • Δυσκολεύονται να αποδεχθούν την ιδιότητα του "πωλητή", θεωρώντας την ως κάτι προσωρινό, καταναγκαστικό, ακόμα και υποτιμητικό και απαξιωτικό!

 • Νιώθουν αβοήθητοι και μόνοι, ακόμα και όταν έχουν άφθονη βοήθεια γύρω τους από συναδέλφους, μέντορες, βιβλία και σεμινάρια.

 • Δυσκολεύονται να θέσουν υψηλούς στόχους, διότι δεν τους φαίνονται πιστευτοί και επιτεύξιμοι. Ακόμα και αν βάλουν αξιόλογους στόχους, δυσκολεύονται να κατευθύνουν όλη την ενέργειά τους στην επίτευξή τους...

 • Νιώθουν έντονη ανασφάλεια για τους ανταγωνιστές τους ή ακόμα και φόβο.

 • Νιώθουν δυσάρεστα για το ίδιο το αντικείμενο της πώλησης, δεν το "πιστεύουν", το αντιμετωπίζουν αδιάφορα ή και απαξιωτικά.

 • Δυσκολεύονται να προσαρμοστούν στα δεδομένα και τις απαιτήσεις της αγοράς, νιώθοντας τις δυσκολίες και τις προκλήσεις να τους καταπιέζουν ή ακόμα και να τους πνίγουν.

 • Απογοητεύονται εύκολα από τις αποτυχίες τους και συχνά αργούν ή δυσκολεύονται να τις ξεπεράσουν.

 • Δυσκολεύονται να διεκπεραιώσουν γρήγορα και αποτελεσματικά τις διαφορετικές φάσεις μίας πώλησης (άνοιγμα, αντιμετώπιση αντιρρήσεων, κλείσιμο, κ.λπ.).

Έχουν γραφτεί πολλά για την "ψυχολογία των πωλήσεων". Συμβουλές, μέθοδοι, ασκήσεις χρησιμοποιούνται για να βοηθήσουν στην εμφύτευση θετικών συναισθημάτων και τρόπων σκέψης και τη μείωση των αρνητικών συναισθημάτων και πεποιθήσεων. Ολόκληρα προγράμματα προσωπικής ανάπτυξης στοχεύουν στη βελτίωση των ατομικών ικανοτήτων στις πωλήσεις.

Όποιο πρόγραμμα και αν ακολουθήσετε, όποιες γνώσεις και αν αποκτήσετε, είναι βέβαιο ότι αν δεν απαλλαγείτε από τους συναισθηματικούς και ψυχολογικούς αυτο-περιορισμούς σας, ποτέ δεν θα μπορέσετε να λάμψετε στις πωλήσεις ή ακόμα και να φτάσετε σε ένα αποδεκτό επίπεδο αποτελεσματικότητας!


Δείτε τις υπηρεσίες που προσφέρουμε για την προσωπική
σας ανάπτυξη και τη βελτίωσή σας στις πωλήσεις


Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες

Πώς εφαρμόζεται το EFT για τη δραματική βελτίωση στις πωλήσεις

Το EFT δεν είναι αυτό που θα σας κάνει να αγαπήσετε τις πωλήσεις ή θα σας μετατρέψει μαγικά σε πωλητές-αστέρια. Είναι αυτό που θα αφαιρέσει τα εμπόδια για την βελτίωσή σας και θα σας απελευθερώσει από περιοριστικούς τρόπους σκέψης, που είναι μεταμφιεσμένα αρνητικά συναισθήματα!

Με το EFT είναι δυνατή ή άμεση, πλήρης αποφόρτιση οποιουδήποτε αρνητικού συναισθήματος, όσο "βαθύ" και έντονο και αν είναι, όσο παλιό και αν είναι στη ζωή σας. Η αποφόρτιση μπορεί να γίνει:

 • Τη στιγμή που εκδηλώνεται το αρνητικό συναίσθημα ή η περιοριστική σκέψη, πίσω από την οποία μεταμφιέζεται το συναίσθημα. Για παράδειγμα, τη στιγμή που διστάζετε να τηλεφωνήσετε σε κάποιον άγνωστο για να γνωριστείτε ή να πουλήσετε εφαρμόζετε το EFT και μέσα σε ελάχιστα λεπτά ξεπερνάτε το φόβο, την ανησυχία, το δισταγμό σας, τις αρνητικές σκέψεις σας.

 • Οποτεδήποτε άλλοτε έχετε τη θέληση και το χρόνο να εργαστείτε με τον εαυτό σας για, με τη βοήθεια της νοητικής πρόβας αλλά και άλλων τεχνικών, ώστε να προετοιμαστείτε εξαλείψετε τους αυτο-περιορισμούς σας και τα αρνητικά συναισθήματά σας σχετικά με τις πωλήσεις.

Το EFT ξεμπλοκάρει άμεσα την ροή της ενέργειας στον ανθρώπινο οργανισμό και αυτό έχει ως συνέπεια την απελευθέρωση σε πολλά επίπεδα:

 • Αρνητικά/περιοριστικά συναισθήματα.

 • Αρνητικές/περιοριστικές σκέψεις.

 • Αυτοπεριοριστικές συμπεριφορές, συχνά ασυνείδητες και ανεξήγητες (όταν πράττουμε αντίθετα από αυτά που λέμε ή που θέλουμε).

Με το EFT είναι πλέον δυνατό να θέσετε υψηλούς στόχους στις πωλήσεις (αν το ε��ιθυμείτε), να δουλέψετε έντονα και αποτελεσματικά για τους στόχους σας, να χρησιμοποιήσετε παραγωγικά όλες σας τις δυνάμεις και ικανότητες, να αντιλαμβάνεστε και να εκμεταλλεύεστε τις ευκαιρίες, να αναπτύξετε ακόμα περισσότερο τις ικανότητές σας και να μετατρέψετε την πώληση από μία δύσκολη, πιθανώς επίπονη διεργασία σε ευχάριστη και παραγωγική άσκηση των ικανοτήτων σας...


Δείτε τις υπηρεσίες που προσφέρουμε για την προσωπική
σας ανάπτυξη και τη βελτίωσή σας στις πωλήσεις


Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες