Ένας πρωτόβγαλτος στο EFT εξαφανίζει την ατομική του κατάθλιψη και διαταραχή άγχους

Η παρακάτω επιστολή είναι γραμμένη από κάποιον που κατόρθωσε, χρησιμοποιώντας το EFT με την πρώτη επαφή του με αυτό, να αυτο-βοηθηθεί σε σημείο που να ξεπεράσει μόνος του μία έντονη κατάθλιψη και διαταραχή άγχους.

Η περίπτωση είναι από αυτές που επιβεβαιώνουν την απίστευτη αποτελεσματικότητα του EFT

  • σε σχέση με τις "παραδοσιακές" μεθόδους και

  • ακόμα και από ανθρώπους που έμαθαν τα απολύτως βασικά της.

Ασφαλώς, περιπτώσεις όπως αυτή δεν είναι ο κανόνας, αλλά ούτε και η εξαίρεση! Είναι δυνατό να επιτύχετε και εσείς παρόμοια αποτελέσματα χρησιμοποιώντας το EFT στον εαυτό σας, αλλά δεν υπάρχει φυσικά καμία εγγύηση ότι θα το επιτύχετε στο βαθμό που θα διαβάσετε παρακάτω.

Ειδικά σε περιπτώσεις κατάθλιψης και σοβαρών διαταραχών της διάθεσης, το καλύτερο είναι να απευθύνεστε σε κάποιον επαγγελματία, που θα σας βοηθήσει με το EFT να τις ξεπεράσετε πολύ γρήγορα και με ασφάλεια (όπου και πάλι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για αυτοβοήθεια, με την καθοδήγηση αυτή τη φορά του επαγγελματία).

Επιστολή

Αγαπητέ Γκάρι,

Ξέρω ότι τα παρακάτω δεν θα σε εκπλήξουν, αλλά... ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ... Τι πρώτη εμπειρία ήταν κι αυτή με το EFT. Ακολουθεί η ιστορία μου.

Μία σημαντική αλλαγή στη δουλειά μου, που συμπεριλάμβανε ρόλους, ευθύνες και τοποθεσία στην αρχή της χρονιάς με οδήγησε σε μία έντονη κατάθλιψη και διαταραχή άγχους, στις αρχές του Μάη. Είχα παρόμοια προβλήματα άλλες δύο φορές στη ζωή μου, αλλά ποτέ τόσο σοβαρά όσο αυτή τη φορά.

Χρησιμοποιώντας όλες τις συνηθισμένες προσεγγίσεις όπως ψυχιατρική, ψυχοθεραπεία και φάρμακα, κατάφερα να μπω σε μία πολύ αργή πορεία ανάκαμψης τους τελευταίους πέντε μήνες. Έμαθα για τις ιστοσελίδες σου από ένα άτομο που είχε χρησιμοποιήσει EFT για να συνέλθει από τη δική του κατάθλιψη, λίγα χρόνια νωρίτερα.

Θεωρώ τον εαυτό μου έναν ανοιχτόμυαλο σκεπτικιστή, οπότε άρχισα να ερευνώ τη μέθοδο διαβάζοντας ό,τι είχες στις ιστοσελίδες σου, συμπεριλαμβανομένου του εγχειριδίου. Σίγουρα έμοιαζε πολύ απλό, αλλά δυσκολευόμουν πολύ να πιστέψω ότι θα λειτουργούσε πάνω σε κάτι τόσο "βαθύ" όσο η κατάθλιψή μου.

Πρόσφατα, είχα μία από τις χειρότερες μέρες και ήμουν πάρα πολύ κοντά στο να παρατήσω τη μάχη. Η μέρα ξεκίνησε αρκετά κανονικά για μένα αλλά κατά τη διάρκεια η διάθεσή μου συνέχισε να πέφτει και όλη η γνωσιακή δουλειά που έκανα δεν είχε αποτέλεσμα. Αργά το απόγευμα, ξέσπασε ένας φοβερός πονοκέφαλος, σχεδόν σαν αυτούς μετά από μεθύσι και με το ζόρι κρατιόμουν να μην ξεσπάσω σε κλάματα. Έτρεμα, ίδρωνα και ένιωθα ότι θα εκραγώ.

Όταν τελικά συνειδητοποίησα ότι δεν μπορούσα να συγκρατηθώ άλλο, πήγα στην τουαλέτα με σκοπό να ξεσπάσω και να κλάψω. Τότε ήταν που σκέφτηκα "γιατί δεν δίνεις μια ευκαιρία στο EFT;". Σφίχτηκα λοιπόν και είπα να δοκιμάσω.

Δεν ήμουν πεπεισμένος ότι θα μπορούσα να το κάνω για την κατάθλιψη, οπότε εστίασα στον πονοκέφαλό μου. Εφαρμόζοντας τη Βασική Συνταγή, ολοκλήρωσα ένα γύρο κτυπημάτων και προς μεγάλη μου έκπληξη ο πονοκέφαλος εξαφανίστηκε.

Τώρα είχα το κουράγιο να επιτεθώ πλέον στη συναισθηματική διαταραχή της κατάθλιψής μου. Με μεγάλη εστίαση, συνέχισα αργά και επίμονα τη Βασική Συνταγή χρησιμοποιώντας ένα από τα παραδείγματα από τις ιστοσελίδες σου, εφαρμόζοντας το EFT στη γενικότερη κατάσταση της κατάθλιψης. Κάτι μαγικό συνέβη τότε. Άρχισα να νιώθω σωματικές στα χέρια και στα πόδια μου, σαν να με διατρέχει ενέργεια. Νομίζω ότι ένιωθα τη φυσιολογική ροή της ενέργειας μέσα μου - ξανά.

Όταν τελείωσα τα κτυπήματα, είπα στον εαυτό μου "Τώρα σου επιτρέπω να κλάψεις". Ξέρεις τι έγινε; Δεν υπήρχαν δάκρυα. Ήμουν κατάπληκτος. Μάλιστα, δεν μπορούσα καν να τα προκαλέσω ούτε κάνοντας τις ίδιες αυτές σκέψεις που με άγχωναν στη διάρκεια εκείνης της ημέρας. Κατόρθωσα κάτι που μου φαινόταν αδύνατο.

Συνέχισα να κάνω κτυπήματα όλη την εβδομάδα, για διάφορα ζητήματα, μεταξύ των οποίων και η ανησυχία μου για την επιστροφή στη δουλειά. Με έκπληξη ένιωσα τη δύναμή μου και την ενέργειά μου να επιστρέφουν. Στο τέλος της εβδομάδας, μπόρεσα να επικοινωνήσω με το γραφείο για την επιστροφή μου, αλλά δυστυχώς μου ανακοίνωσα ότι με απέλυαν (το οποίο βεβαίως ήταν διαφορετικό πρόβλημα). Ωστόσο, διατήρησα μία θετική διάθεση και δεν είχα σημάδια άγχους ή κατάθλιψης. Η θεώρηση που έχω για τη ζωή είναι ακόμα πολύ θετική και ευχαριστώ και εσένα και το EFT που μου ανοίξατε έναν υπέροχο δρόμο.

Είμαι τόσο ενθουσιασμένος με τη μέθοδο αυτή, που έχει ήδη έρθει σε επαφή με έναν εφαρμοστή στην περιοχή μου και θα δουλέψουμε μαζί για να καταλάβω περισσότερο το EFT και να ωφεληθώ ακόμα πιο πολύ από αυτό. Χθες παρέλαβα και τα DVD σου και δεν βλέπω την ώρα να τα δω. Με μεγάλη μου χαρά αναφέρω ότι η κατάθλιψή μου έχει φύγει τελείως και δεν είχα καθόλου συμπτώματα τις τελευταίες 11 ημέρες.

Ευχαριστώ το Θεό που μου έδειξε αυτή τη μέθοδο ίασης και ευχαριστώ εσένα, τους συνεργάτες σου και όλους τους εφαρμοστές του EFT για τις προσπάθειές τους και τα άρθρα σχετικά με τη χρήση της μεθόδου. Με βοήθησαν πάρα πολύ. Είμαι απλώς μία ακόμα επιτυχημένη περίπτωση και ένα λιθαράκι στη διάδοση του EFT και των οφελών του.

 

Γκρεγκ Φέρτνεϊ

Κινγκ Σίτι, Οντάριο, Καναδάς

 

Η παραπάνω επιστολή είναι δημοσιευμένη (στην Αγγλική γλώσσα) στη διεύθυνση http://www.emofree.com/a/?1175/Depression/depression-anxiety-greg.htm.

 

 

Αρχική σελίδα > Χρήσεις του EFT > Αυτοβοήθεια > Περίπτωση κατάθλιψης και διαταραχής άγχους