Το EFT εξαλείφει 80 διαφορετικές αλλεργίες στο ίδιο πρόσωπο!

Είναι δυνατόν να εξαλείψει κανείς δεκάδες αλλεργίες με το EFT και μάλιστα στο ίδιο πρόσωπο; Μπορεί το EFT να έχει τόσο γρήγορο και απίστευτο αποτέλεσμα; Και όμως ναι!

Διαβάστε παρακάτω μία μοναδική ιστορία, που θα σας κάνει να προβληματιστείτε πολύ και να αναρωτηθείτε μέχρι που μπορεί να φτάσει το EFT. Ένας απλός άνθρωπος (όχι γιατρός ή επαγγελματίας θεραπευτής), το χρησιμοποιεί με τη γυναίκα του για να την απαλλάξουν από πληθώρα αλλεργικών αντιδράσεων και ευαισθησιών, ακόμα και σε ουσίες που δεν γνωρίζουν.

ιστορία από τον Άντι Μέσον

Πώς ήταν τα πράγματα

Στη γυναίκα μου είχε διαγνωστεί πολλαπλή χημική ευαισθησία (MCS) πριν από τρία χρόνια, ενώ υπέφερε από ημικρανίες, σοβαρά προβλήματα ισορροπίας και πόνους στους συνδέσμους για τα τελευταία 15 χρόνια, αλλά και από "συνήθη" αλλεργικά συμπτώματα (πταρμούς, εμφράξεις στο ιγμόρειο, συχνά δάκρυα, κ.λπ.) για τα τελευταία 34 χρόνια.

Στη διάρκεια των 15 αυτών χρόνων, η γυναίκα μου είχε ζητήσει βοήθεια από αρκετούς ειδικούς--δύο νευρολόγους, έναν ωτορινολαρυγγολόγο και έναν αλλεργιολόγο--χωρίς αποτέλεσμα.

Μετά από εξετάσεις που έκανε σε ειδικό εργαστήριο, διαπιστώθηκαν 80 αλλεργίες/ευαισθησίες και ξεκίνησε ειδική αγωγή με σταγόνες και ενέσεις:

  • 27 χημικές ευαισθησίες (όπως στα καυσαέρια, στην ακετόνη, στην αιθανόλη)

  • 21 τροφικές αλλεργίες (όπως στο βαμβακέλαιο, στο σιτάρι, στο μπρόκολο, στη ζάχαρη)

  • 32 αλλεργίες σε εναέριες ουσίες (όπως στη μυρωδιά του γρασιδιού και του χώματος, στο χώμα, στους κόκκους σκόνης)

Η γυναίκα μου και εγώ ήμασταν νεόνυμφοι και πριν ακόμα συναντήσει εμένα με το ενδιαφέρον μου για το EFT, είχε δοκιμάσει άλλες μεθόδους αντιμετώπισης των αλλεργιών της. Μεθόδους όπως βότανα, φάρμακα ειδικά για αλλεργίες, κοινά φάρμακα, ακόμα και αντικατάσταση όλων των μεταλλικών σφραγισμάτων της με μη μεταλλικά.

Τίποτα δεν είχε μακρόχρονο αποτέλεσμα και ακόμα και οι σταθεροποιητικές δόσεις που της είχε συνταγογραφήσει ο ειδικός στις αλλεργίες είχαν επίδραση μόνο για περιορισμένη έκθεση στους αλλεργιογόνους παράγοντες.

Η γυναίκα μου είναι δασκάλα σε σχολείο και ένιωθε πονοκεφάλους, πόνους στο υπογάστριο και ζαλάδες όταν κάποιο παιδί φορούσε κολώνια ή άρωμα, ή όταν χρησιμοποιούσε ένα μαρκαδόρο. Έπρεπε να περάσουν δύο μέρες για να υποχωρήσουν τα συμπτώματα.

 

Πώς χρησιμοποιήσαμε το EFT για να εξουδετερώσουμε τις αλλεργίες/ευαισθησίες της γυναίκας μου

Αν και δεν είχα χρησιμοποιήσει το EFT για τέτοιου είδους προβλήματα, αποφασίσαμε να το δοκιμάσουμε στις φετινές ανοιξιάτικες διακοπές μας. Έπρεπε να δουλέψουμε πολύ περίτεχνα, καθότι κάποιες από τις αλλεργίες ήταν πολύ επίμονες--άλλες έφυγαν σε 30 λεπτά, ενώ άλλες χρειάστηκαν δύο με τρεις ώρες, στη διάρκεια κάποιων ημερών.

Ας δούμε τη γενική διαδικασία που χρησιμοποιήσαμε:

Ξεκινούσαμε με μία φράση ρύθμισης όπως:

 'Παρόλο που έχω αυτήν την αλλεργία στο ........ (π.χ. καυσαέρια) ...".

Αυτό διέγειρε αμέσως την αλλεργική αντίδραση, παρόλο που δεν υπήρχε άμεση έκθεση στο αλλεργιογόνο. Μετά αντιμετωπίζαμε κάθε ένα από τα συμπτώματα και φροντίζαμε να μηδενίσουμε την έντασή του. Για παράδειγμα:

"Παρόλο που τα καυσαέρια μου προκαλούν πονοκέφαλο ..."

"Παρόλο που τα καυσαέρια κάνουν τα γόνατά μου να πονούν ..."

Συχνά, έπρεπε να "κυνηγήσουμε τον πόνο". Ο πονοκέφαλος έφευγε και άρχιζε πόνος στην πλάτη, ο πόνος στην πλάτη έφευγε και άρχιζε πάλι πονοκέφαλος, κ.ο.κ. Έπρεπε να είμαστε ανυποχώρητοι και να κυνηγάμε κάθε ένα, μέχρι να εξαφανιστούν όλα τα συμπτώματα.

Όταν πια είχαν εξαλειφθεί όλα τα σωματικά συμπτώματα, κάναμε δοκιμή μυών για να δούμε αν ήταν ακόμα θετική στην αλλεργία. Σε πολλές περιπτώσεις, η εξάλειψη των σωματικών συμπτωμάτων έλυνε το πρόβλημα.

Αν η αλλεργία ήταν ακόμα παρούσα, δουλεύαμε με τα πιθανά συναισθηματικά ζητήματα που σχετίζονταν με αυτήν, όπως:

"Παρόλο που δεν είναι ασφαλές για μένα να ξεπεράσω την αλλεργία, αποδέχομαι τον εαυτό μου βαθιά και ολοκληρωτικά"

"Παρόλο που έχω αυτήν την αλλεργία τόσο καιρό και δεν ξέρω ποια θα είμαι χωρίς αυτήν, επιλέγω να είμαι υγιής και χωρίς αλλεργία"

"Παρόλο που το σώμα μου προσπαθεί να με προστατεύσει  με αυτήν την αλλεργία, αποδέχομαι τον εαυτό μου βαθιά και ολοκληρωτικά"

"Παρόλο που οι αλλεργίες σημαίνουν ότι δεν μπορώ να είμαι εκεί για όλους, αποδέχομαι τον εαυτό μου βαθιά και ολοκληρωτικά"

"Παρόλο που το να έχω αυτές τις σοβαρές αλλεργίες με κάνει ξεχωριστή, αποδέχομαι τον εαυτό μου βαθιά και ολοκληρωτικά"

Μέσω της δοκιμής μυών όταν εργαζόμασταν με αυτά τα συναισθηματικά ζητήματα, διαπιστώσαμε ότι και κάποιες από τις άλλες αλλεργίες είτε εξαλείφθηκαν τελείως, είτε υποχώρησαν αρκετά. Η γυναίκα μου βρήκε την εργασία με το EFT πολύ κουραστική, οπότε δουλεύαμε μόνο δύο ή τρεις αλλεργίες τη φορά.

Κάθε φορά που εξαλείφαμε τις αλλεργίες για τις οποίες έπαιρνε σταγόνες ή ένεση, σταματούσε πλέον και την αγωγή χωρίς να έχει παρενέργειες.

Η κατάσταση σήμερα

Δεν έχει χρησιμοποιήσει καμία αγωγή για αλλεργίες τον τελευταίο χρόνο και πολύ σπάνια είχε κάποια αλλεργική αντίδραση. Όταν συνέβη κάτι τέτοιο, ήταν διότι είχε εκτεθεί σε κάποια ουσία για την οποία δεν είχαμε εφαρμόσει EFT. Κάθε φορά που εντοπίζουμε τέτοια ουσία, χρησιμοποιούμε τη διαδικασία που περιέγραψα προηγουμένως και η αλλεργική αντίδραση δεν συμβαίνει ξανά.

Ανακαλύψαμε ότι δεν χρειάζεται αν ξέρουμε τη συγκεκριμένη ουσία, προκειμένου να εξαλείψουμε την αλλεργία. Για παράδειγμα, πήγαμε μια μέρα για περίπατο και ήταν κάποια άνθη σε ένα δέντρο τα οποία δεν γνωρίζαμε, αλλά της προκάλεσαν έντονη αντίδραση. Επιστρέψαμε στο σπίτι και κάναμε τα κτυπήματα με τη φράση "Παρόλο που είχα αλλεργική αντίδραση σ' εκείνα τα λουλούδια το πρωί ..." και το πρόβλημα εξαλείφθηκε. Σε επόμενους περιπάτους δεν εκδήλωσε την αλλεργική αντίδραση.

Είμαι βέβαιος ότι υπάρχουν ακόμα πολλά επίπεδα σε αυτό το "κρεμμύδι" για να αφαιρέσουμε, ώστε να εξουδετερώσουμε πλήρως την προδιάθεση της γυναίκας μου για αλλεργίες. Ωστόσο, η ποιότητα της ζωής μας (αλλά και  τα οικονομικά μας, λόγω της μείωσης των εξετάσεων και της φαρμακευτικής αγωγής) έχει βελτιωθεί πάρα πολύ από τότε που χρησιμοποιούμε το EFT.

 Άντι Μέσον

 

Δείτε τις σχετικές υπηρεσίες που προσφέρουμε


Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες

 

 

Αρχική σελίδα > Χρήσεις του EFT > Σωματική υγεία > Εξουδετέρωση 80 αλλεργιών με EFT